Foto Barbro Norin
Foto Barbro Norin - I väntan på att körsbärsträden blommar...

Välkommen till Uppland-Sörmlands Vävare

Ingrid Sandberg

Ingrid Sandberg 1923 – 2019
I februari somnade Ingrid in i sitt hem efter en tids sjukdom. Under många år var hon medlem i Riksvävarna och aktiv i ”Uppland-Sörmlands vävare”.
Ingrid föddes i Månkarbo i norduppland. Efter vävlärarexamen från Handarbetets Vänners vävskola i Stockholm började Ingrid arbeta som vävlärare på Hemslöjdens vävskola i Uppsala. När den lades ner fortsatte hon sin vävlärargärning på gymnasieskolan i Uppsala fram till sin pensionering.
Både Ingrid och jag heter Sandberg. Javisst är vi släkt. Hon var kusin med min pappa. Första gången jag träffade Ingrid, var jag sju år. Hon hade hon bjudit hem vår familj på adventskaffe. På väggen hängde en väv som gjorde mig alldeles hänförd. Den var så vacker! I alla år har jag kallat den för ”Staffan stalledräng”, men den heter något annat (vilket jag inte alls kommer ihåg). Och så var Ingrid vävlärarinna! Där och då bestämde jag mig för att jag också skulle bli vävlärarinna när jag blev stor. Det blev jag också, även om vägen dit blev krokig.
Ingrid fick ett långt liv och var aktiv långt upp i åren. Jag är glad att jag fick lära känna Ingrid.
Kicki Sandberg

Program 2019

Styrelsen

Ordförande, Åsa Pers Lindeborg
Vice ordförande
Kassör, Åsa Viksten Strömbom
Sekreterare, Barbro Norin
Ledamot, Birgitta Jonsson
Ledamot, Åsa Karlsson
Hemsida, Barbro Norin

Regionens medlemssida

På vår medlemssida finner du information endast för medlemmar.

Logga in till regionens medlemssida
Lösenord finner du i Solvögat

Bli medlem

Är du intresserad av vävning? Då är du välkommen att bli medlem i region ”Uppland-Sörmlands Vävare”.
Kontakta oss per mail: Åsa Pers Lindeborg

Våra reportage

Tack alla ni medlemmar i Uppland – Sörmland

Tack alla ni medlemmar i Uppland – Sörmland som hjälpte till att göra …

Läs mer

Ingrid Sandberg

Ingrid_Sandberg_300x300
Ingrid Sandberg 1923 – 2019
I februari somnade Ingrid in i sitt hem efter en tids sjukdom. Under många år var hon medlem i Riksvävarna och aktiv i ”Uppland-Sörmlands vävare”.

Läs mer

Sy- och Hantverksfestival 17-19 februari 2017

Traditionsenligt har Sy- och Hantverksfestivalen ägt rum.

Läs mer

Inger Åberg på Åbergs museum i Bålsta 2017

Textilkonstnär Inger Åberg visade sina utställda bildvävar

Läs mer

Årsmötet 2017

Annika Larsson, forskare vid Uppsala universitet

Läs mer

Besök på Historiska museet 2017

Textilantikvarie Helen Persson

Läs mer

Camilla Carlund Hickman visar sin utställning Indigo 2016

Den 9 september besökte vi 125 kvadrat där textilkonstnären Camilla Carlund Hickman

Läs mer

Besök på konstfack 2016

Torsdag den 8:e oktober var vi ett antal vävare som letat oss ut till Konstfack

Läs mer