Tema handdukar – träff 1 den 14 september
8 oktober, 2023
Tema handdukar – träff 2 den 12 oktober
25 oktober, 2023

En varp – flera möjligheter: Föreläsning och workshop med Gunnel Andersson 30 september 2023

10 oktober 2023

Den 30 september fick vi återigen se vilka instrument Gunnel Andersson har på sin lyra. Hon föreläste om ”En varp – flera möjligheter” för oss i Löjtnantshuset i Stockholm.

Tyvärr försvann strömmen så hon fick hålla sin föreläsning helt utan sina bilder. Att kunna kasta om allting och trots detta ge oss åhörare så mycket inspiration och kunskap är en begåvning. Hon demonstrerade många olika kvaliteter och material både för kuddar, väskor, kläder, sittdynor, mm. Hur olika grovlek på inslag till samma varp skapade nya användningsområden, vad man kunde använda som fyllningsmaterial, hur man kan avsluta en kudde, och mycket mer. Efter föreläsningen fick vi ”pröva på” och det blev tre workshops där vi lärde oss hur man knyter en kavelfrans, hur man klär en knapp och hur man kan avsluta en kudde med en passpoal. Dessutom fick vi lära oss att göra en fyrfläta.

Trots allt teknikstrul så tror jag de flesta av deltagarna gick därifrån mycket stärkta och inspirerade.

Stort tack Gunnel för din fantastiska anpassningsförmåga och för att du gav oss en sådan härlig dag. Även alla deltagarna skall ha en stor eloge för sin vilja att hjälpa till att lösa dagen som började så motigt men slutade så bra ändå.