Dags för anmälan till Vävgrupp på distans, start 29 januari
4 oktober, 2021
Växtfärgning sept 2021
11 oktober, 2021

ModeVäv

Tolv vågade låta sig inspireras

Tre kursledare alla med olika erfarenheter och stilar. Tolv deltagare som ville inspireras och tänka nytt, kanske till och med våga sätta saxen i tyget man vävt.

Äntligen kunde vi träffas igen, på riktigt, och låta oss inspireras av kursledarna men även av varandra.

Tolv hade anmält sig till heldagsworkshopen på tema ModeVäV som genomfördes en solig lördag i slutet av september på Domnarvsgården i Borlänge.

Workshopen inleddes med kaffe och smörgås och sedan korta föreläsningar av de tre kursledarna: Kattis Karlsson Hofvander, Karin Assarsson Oom och Kirsi Frimanson. Alla tre är textillärare men med olika inriktning.

Kattis Karlsson Hofvander är sedan fem år tillbaka hemslöjdskonsulent i Dalarna men har ett förflutet som lärare i folkligt mode och sömnadskonstruktion på Sätergläntan. Hon delade med sig av sina tankar kring hur man tänker från ax till limpa, eller från materialval till färdigt plagg.

Karin Assarsson Oom är pensionerad textillärare och hon tipsade om hur man kan ta vara på spillbitar och provvävar för att skapa personliga kläder.

Kirsi Frimanson är även hon textillärare i grunden men sedan några år tillbaka även certifierad att lära ut den japanska vävtekniken Saori. Hon berättade om tänkesättet bakom Saori och visade några av alla de kläder hon skapat enligt Saori.

Därefter delades deltagarna in i tre grupper och alla fick sedan i tur och ordning träffa de tre kursledarna för att få personlig hjälp med sina projekt och vävda tyger.

Text och foto: Anna Östlund