“Krusiga Krusiduller” nu var det Luleås tur
2 oktober, 2021
ModeVäv
10 oktober, 2021

Dags för anmälan till Vävgrupp på distans, start 29 januari

IMG_5978_medium2

Västerbottensvävarna inbjuder till distansgrupp i Vävning under ett år. Vi har tidigare samlat in intresseanmälningar men nu är det dags att köra igång på riktigt.

Vävgruppen startar med en heldag på Lövångergården i Lövånger. Uppstarten leds av textilkonstnär och vävare Viktoria Melinder. Viktoria kommer att visa inspirationsmaterial och hjälpa gruppen att hitta ett gemensamt tema samt göra en del övningar med hjälp av brainstorming och moadbord. Inför träffen kommer du att få några frågor att fundera på för att förbereda dig.

Efter uppstarten utser gruppen själv en sammankallade och ordnar själv kommande träffar samt en avslutande utställning. Västerbottensvävarna hjälper till att låna ut zoom om man vill ha digitala träffar. Målet med gruppen är att sätta ihop en gemensam utställning på ett tema som kan visas i Västerbotten, styrelsen kommer att kunna hjälpa till med kontakter för detta. Tanken är också att alla deltagare ska väva upp vävprover och sammanställa med vävnotor och bilder till övriga deltagare i gruppen som en dokumentation av projektet.

29 januari (OBS nytt datum) kl. 11.00 slut ca 16.00 sista anmälningsdag måndag 14 januari

Kursen har maximalt 12 deltagare.

Till Lövånger tar du dig enkelt med Norrlandskustens bussar och tiderna är lagda för att du ska kunna anlända med buss både från norr och söder.

Kostnad 600 kr (900 kr icke medlem) och då ingår lunch och fika på första träffen samt det material som behövs. Västerbottensvävarna samarbetar med Studieförbundet vuxenskolan och anmälan görs direkt på studieförbundets hemsida. Länk.

Har du några frågor om kursen kan du kontakta Lina Lindén 070-2866702 eller maila vasterbottensvavarna@riksvav.se. Har du problem eller funderingar kring själva anmälan kan du kontakta studieförbundet  0910-850 10 eller lena.vaglund@sv.se.

För den som vill finns det möjlighet att boka övernattning i kyrkstuga från 1700-talet till specialpris 500 kr/natten inklusive frukost i samband med kursen. Bokning av boende görs direkt hos Lövångergården helst via mail bokning@lovangerkyrkstad.se alternativt 0913-102 03. Ange Västerbottensvävarna som referens vid bokning för att få det rabatterade priset.

Titta gärna in på Viktorias hemsida för att inspireras inför träffen https://www.viktoriamelinder.se/

Text och foto: Lina Lindén