Jubileums-Årsmöte hos Handvävare i Norr 28 augusti 2021
29 augusti, 2021
Jubileumsboken hos oss Handvävare i Norr
29 augusti, 2021

Kukkoladräll i Vävgrupp på distans träff 5

2021-08

Så fantastiskt kul att äntligen kunna träffas på riktigt!!! Vävgruppen på distans med temat “Ännu fler Kukkoladrällar” inom Handvävare i Norr höll sitt femte möte söndagen den 29 augusti helt utan datorer!!! De tidigare 4 mötena har hållits via Zoom. Den här gången deltog 15 av de totalt 17 medlemmar som ingår i gruppen.

Arbetet går framåt i väldigt olika takt, precis som vanligt när det gäller vävgrupper på distans. Många har redan monterat sina Kukkoladrällar och nästan glömt hur de tänkte när de valde färgställningar och garner medan andra fortfarande är i designläget och ännu inte dragit på sina vävar. Så ska det vara så här mitt i gruppens arbete! Jättekul att höra alla berätta om sina projekt och fantastisk kul att kunna se och känna på vävar i verkliga livet (Zoom-träffar har sina begränsningar)!!!

Gruppens nästa träff hoppas vi också kunna hålla i verkliga livet! Den blir torsdagen den 18 november kl 15.00 i Svartöstaden.

Grova Kukkolamönster med mattvarp och lyxtrasor eller tunna små mönster i fina bomullskvaliteter. Härligt färgstarkt, sparsmakat eller murrigt! Kul med variationer!!!

Kukkoladrällen har verkligen vävts på många olika sätt i vår trevliga grupp!

Underbart jacktyg i fantastisk Jämtländsk ull och färgmatchad ryggsäck

Några väver färgstarkt medan andra väver finstämt! Allt är lika kul att få se!!!