Glimtar från min vävstol. Del 10
26 augusti, 2021
Kukkoladräll i Vävgrupp på distans träff 5
29 augusti, 2021

Jubileums-Årsmöte hos Handvävare i Norr 28 augusti 2021

2021-08

Äntligen kunde vi träffas igen!!! Handvävare i Norr höll sitt mycket uppskjutna Årsmöte och Jubileumsträff lördagen den 28 augusti på Byagården i Björsbyn. Det kom 20 glada medlemmar till träffen som förutom själva årsmötet även innehöll Ta-med-dig-temat Vävda väskor, en intressant visning av Hemslöjdskonsulenternas vandrande utställning “Vävning för alla” av vår härliga Ulrika Bos Kerttu och trevlig underhållning av Kicki & Micke på både tramporgel och nyckelharpa. Vi åt både god lunch och god jubileumstårta för idag firade vi både Riksvävarnas 30 år och våra lokala 25 år på egna ben. En härligt solig och jättetrevlig föreningsdag!!!

Strax utanför Luleå ligger trevliga Björsbyn

Byagården i soliga Björsbyn var lokalen där Handvävare i Norr höll årets Jubileumsårsmöte

Ta-med-dig-temat för dagen var Vävda väskor och vi fick se väldigt många och väldigt fina väskor i väldigt många varianter.

Bottentäckesväv blir väldigt snyggt i just väskor.

Färgmatchade väskor är inte dumt alls!!!

Jubileumstårtor för oss Handvävare som firar 25 år på egna ben samtidigt som vi firar hela Riksvävarnas 30 år.

Är det Jubileumsfirande så behövs det musik!!! Trevliga Kicki & Micke underhöll oss med nyckelharpa, tramporgel och fiol. Händiga Kicki hade även byggt sin egen nyckelharpa!

Hemslöjdskonsulenternas vandrande utställning “Vävning för alla” hade idag vandrat till Björsbyn där härliga Ulrika Bos Kerttu visade och berättade om alla trevliga vävar.