Kurs i bindningslära – Rosengång 20 september
22 februari, 2023
Värmland Dalsvävarna på FÅRfesten i Kil.
8 mars, 2023

Utställning Islossning – Holmsund mars, Skellefteå 1 april

IMG-20230302-WA0000

Västerbottensvävarnas distansgupp närmar sig nu resultat. Efter en fysiskt träff i januari förra året och några digitala träffar kommer deras tolkningar av hur en
islossning kan gestalta sig att visas på Holmsunds bibliotek (länk till öppettider) under mars månad Därefter reser vävarna norrut till Skellefteå för att visas under Textilfest 1 april och Norrbyskär 22 juni-10 augusti.

Västerbottensvävarnas distansgrupp har under 2022 jobbat med temat Islossning. Deltagarna har utifrån ord och samtal format ett tema som beskriver känslan när isen smälter och våren bryter fram. Islossning är när is smälter till vattendroppar och vårsolen för första gången värmer huden efter en lång vinter och allt är hoppfullt. Islossning är också en inre eller yttre omställning när livet förändras från något tungt och kallt till något ljusare och varmare.

Islossning är också skrämmande och farlig när enorma isblock kastar sig nerför en älv eller när vi inser att islossningen i klimatkrisen spår kommer tidigare för varje vår som går.

Text och foto: Vävgrupp på distans genom Lina Lindén