Vävpärmar och Skisser 2019
5 november, 2019
Hålkrusgruppens sjätte träff
14 november, 2019

Utflykt till Kroksvåg och Hammarstrand 2019

Foton: Solveig Jörgensen

8 oktober begav vi oss till Kroksvåg för besök hos Kroksvågs vävstuga och därefter till Hammarstrand.
Vi ville återgälda ett besök från ett gäng trevliga damer från vävstugan Kroksvåg . Buss hämtade 15 morgonpigga väverskor, som såg fram mot en trevlig dag.

Krokvågs vävstuga var inrymt i en nedlagd byskola, vilket tyvärr finns många av på landsbygden .Bra att några kan användas till vävstugor och andra aktiviteter. I en av skolsalarna rymdes 12 vävstolar, där många fina vävar var uppsatta . I gymnastiksalen hade våra värdar ställt iordning en utställning av sina alster av vackra mattor, löpare, dukar som vi beundrade . Inte minst en vacker bonad i röllakansteknik med mönster efter ett naturfoto imponerade. ( se bilder). Vi blev även bjudna på kaffe och gott hembakat bröd. Ja visst blir man inspirerad av att se andras vackra alster!

Vi reste vidare till Hammarstrand, Vildhussens rike. Trots att vi nyss fikat letade vi reda på en trevlig lunchrestaurang. Därefter sökte vi upp ett gäng damer som qviltade underbara löpare, väskor lapptäcken med mera. Många av oss tyckte det såg ganska svårt ut, men fint blev det. En vacker jullöpare inköptes. Åter kan man konstatera att kvinnohantverk värderas alldeles för lite !

Efter en givande och innehållsrik dag återvände vi hem med bussen i det vackra höstlandskapet, mycket nöjda med vår dag.

Text: Solan och Gunilla