Solvögat – Tidningen för oss Handvävare!

Solvögat nr 3 2019

Temat är ull i Solvögat nummer 3-2019. Vi har intervjuat Lena Köster som lär oss spinna eget garn till våra vävar. Anna-Lisa Persson berättar om hållbarhet och ull. Vi intervjuar en riktig vävprofil: Gisela von Weisz som är en legendar inom skaftväxling. Både Gisela och Lena delar med sig av finfina vävnotor baserade på ull; en barnfilt och en kudde. I vanlig ordning berättar vi också om aktuella händelser i väv-Sverige, bland annat om Lisa Juntunen Roos fantastiska nävervävda vepa. Miku Maria Gustavsson berättar om sin väg in i vävningen. Sydostvävarna inspirerar oss på vårt vävtema “Dynor och skärvor i skön förening” och vi får också läsa om den fantastiska resan till Shetland som Riksvävarna gjorde i somras. God läsning!

På temat hållbarhet skickades några frågor om svenska ullgarnsmärken till våra svenska garnproducenter. Några av svaren har vi sammanställt i en PDF-fil som du kan läsa här..

Annonsformat

Ladda hem pdf med alla uppgifter om storlekar och priser för 2018. OBS!! nya priser 2018-05-07.
Annonsförsäljning: Ringvor Gustavsson – annonser@riksvav.se
Vävbeskrivningar i Solvögat: Nina Floderus – vavnotor@riksvav.se

Solvögat är Riksvävarnas medlemstidning och utkommer med fyra nummer per år.

Solvögat vill både inspirera och erbjuda ny kunskap och idéer i och om vävning. Det är också en länk mellan regionföreningarna.

Här finns artiklar om aktuella händelser och evenemang som är av intresse för medlemmarna, regionsnytt med smått och gott från regionföreningarna och ett kalendarium med tips på aktuella evenemang och utställningar med textil anknytning.

Varje nummer har ett tema där ett ämne, område eller aktualitet lyfts fram i flera artiklar. Syftet är att öka kunskapen och kännedomen om temat men även att inspirera medlemmarna till nya tankar och idéer och kanske även aktiviteter.

I varje nummer finns minst två vävar, skapade av medlemmar, presenterade i bild och med beskrivning, dessutom porträtteras en person, som är medlem och engagerad i handvävningen.

Om du har idéer, tips eller en väv du vill dela med dig av,
mejla redaktören Irene Lundell.

Rättelser

Solvögat 2018/1
Rättelse till Gudrun Söderholms  vävbeskrivning “Grytunderlägg” ,
hämta PDF fil här

Solvögat 2016/1
Rättad vävbeskrivning: Kerstins färgglada handduk i kypert

Solvögat 2014/2
Tyvärr blev det dubbelt av solvnotan i artikeln om Taqueté på sidan 24 i Solvögat nr 2. HÄR är hela artikeln med rätt solvnotor.