Solvögat – Tidningen för oss Handvävare!

Solvögat nr 1 2019

Solvögat nummer 1-2019 har tema Dynor. Vi har kollat lite bakåt, vilken roll spelade vävda dynor? I Skåne var det åklän. I Härjedalen finns fälltäcken som är helt magiska, här får vi lära oss mer. Vi får också läsa om dynor i möbler; hur gör man en dynplymå och när ska man ha skumplast? Och så intervjuar vi Gunnel Andersson från Skövde som är bra på att resonera hur du kan tänka från början, innan du sätter dig i vävstolen med dina tankar på dynor. En annan medlem, Marianne Brostorp i Anderstorp berättar om hur hon ska jobba vidare med skärvorna i vårt nästa utställningstema “Dynor och skärvor i skön förening”. Och vävsedlarna är dels en fin Närkedräll som passar utmärkt till en soffdyna och en puff, samt en stolsdyna i diamantkypert med nockor.
Och så täcker vi så klart aktuella händelser och sånt som händer i regionerna.

Annonsformat

Ladda hem pdf med alla uppgifter om storlekar och priser för 2018. OBS!! nya priser 2018-05-07.
Annonsförsäljning: Birgitta Alö – annonser@riksvav.se
Vävbeskrivningar i Solvögat: Nina Floderus – vavnotor@riksvav.se

Solvögat är Riksvävarnas medlemstidning och utkommer med fyra nummer per år.

Solvögat vill både inspirera och erbjuda ny kunskap och idéer i och om vävning. Det är också en länk mellan regionföreningarna.

Här finns artiklar om aktuella händelser och evenemang som är av intresse för medlemmarna, regionsnytt med smått och gott från regionföreningarna och ett kalendarium med tips på aktuella evenemang och utställningar med textil anknytning.

Varje nummer har ett tema där ett ämne, område eller aktualitet lyfts fram i flera artiklar. Syftet är att öka kunskapen och kännedomen om temat men även att inspirera medlemmarna till nya tankar och idéer och kanske även aktiviteter.

I varje nummer finns minst två vävar, skapade av medlemmar, presenterade i bild och med beskrivning, dessutom porträtteras en person, som är medlem och engagerad i handvävningen.

Om du har idéer, tips eller en väv du vill dela med dig av,
mejla redaktören Irene Lundell.

Rättelser

Solvögat 2018/1
Rättelse till Gudrun Söderholms  vävbeskrivning “Grytunderlägg” ,
hämta PDF fil här

Solvögat 2016/1
Rättad vävbeskrivning: Kerstins färgglada handduk i kypert

Solvögat 2014/2
Tyvärr blev det dubbelt av solvnotan i artikeln om Taqueté på sidan 24 i Solvögat nr 2. HÄR är hela artikeln med rätt solvnotor.