Solvögat – Tidningen för oss Handvävare!

Solvögat nr 2 2019

Temat är “Väva på väg”. Vi berättar om samisk bandvävningstradition, små enkla grindvävstolar och små vävstolar med många skaft. Och så får vi läsa om att bandvävning kan vara ett kul sätt att bara testa olika material. Vävsedlarna är även på detta tema: ett samiskt inspirerat band och ett klänningstyg vävt i grindvävstol.
Dessutom rapporterar vi om allt som hände på Riksårsmötet i Uppsala. Där delade vi ju ut vårt pris Guldskytteln till Tina Ignell ni kan läsa lite mer om som Solvögats profil.
Och som vanligt berättar vi om vad som händer i regionerna och en hel del annat smått och gott.

Annonsformat

Ladda hem pdf med alla uppgifter om storlekar och priser för 2018. OBS!! nya priser 2018-05-07.
Annonsförsäljning: Ringvor Gustavsson – annonser@riksvav.se
Vävbeskrivningar i Solvögat: Nina Floderus – vavnotor@riksvav.se

Solvögat är Riksvävarnas medlemstidning och utkommer med fyra nummer per år.

Solvögat vill både inspirera och erbjuda ny kunskap och idéer i och om vävning. Det är också en länk mellan regionföreningarna.

Här finns artiklar om aktuella händelser och evenemang som är av intresse för medlemmarna, regionsnytt med smått och gott från regionföreningarna och ett kalendarium med tips på aktuella evenemang och utställningar med textil anknytning.

Varje nummer har ett tema där ett ämne, område eller aktualitet lyfts fram i flera artiklar. Syftet är att öka kunskapen och kännedomen om temat men även att inspirera medlemmarna till nya tankar och idéer och kanske även aktiviteter.

I varje nummer finns minst två vävar, skapade av medlemmar, presenterade i bild och med beskrivning, dessutom porträtteras en person, som är medlem och engagerad i handvävningen.

Om du har idéer, tips eller en väv du vill dela med dig av,
mejla redaktören Irene Lundell.

Rättelser

Solvögat 2018/1
Rättelse till Gudrun Söderholms  vävbeskrivning “Grytunderlägg” ,
hämta PDF fil här

Solvögat 2016/1
Rättad vävbeskrivning: Kerstins färgglada handduk i kypert

Solvögat 2014/2
Tyvärr blev det dubbelt av solvnotan i artikeln om Taqueté på sidan 24 i Solvögat nr 2. HÄR är hela artikeln med rätt solvnotor.