Solvögat – Tidningen för oss Handvävare!

Solvögat nr 2 2018

Temat är “Mångfald i väven” i andra numret av Solvögat 2018. Det handlar om de fantastiska vävar som alla regioner har jobbat med under nära två års tid och som mynnade ut i den fina utställningen på Borlänge Modern i samband med Riksårsmötet i slutet av april.
Vävnotorna kommer från utställningen och vi visar ett fint bildreportage som vi hoppas kan ge inspiration. Vi rapporterar också om vad som hände i övrigt på RÅM. Vilken härlig helg vi hade med vävning och nätverkande, vi som var där!

Annat som man kan läsa om är nya initiativ kring ullhanteringen i Sverige, forskning om nya textilier, ett par nya vävböcker och sånt som händer i Riksvävarnas regioner. Och så intervjuar vi en mycket intressant profil: Karin Myrehed, känd för sitt arbete kring dragutrustningar och damast.

Utebliven tidning kan bero på att inte medlemsavgiften erlagts för 2018. Hur göra inbetalningen finner du här.

Annonsformat

Ladda hem pdf med alla uppgifter om storlekar och priser för 2018. OBS!! nya priser 2018-05-07.
Annonsförsäljning: Birgitta Alö – annonser@riksvav.se
Vävbeskrivningar i Solvögat: Solveig Magnusson – vavnotor@riksvav.se

Solvögat är Riksvävarnas medlemstidning och utkommer med fyra nummer per år.

Solvögat vill både inspirera och erbjuda ny kunskap och idéer i och om vävning. Det är också en länk mellan regionföreningarna.

Här finns artiklar om aktuella händelser och evenemang som är av intresse för medlemmarna, regionsnytt med smått och gott från regionföreningarna och ett kalendarium med tips på aktuella evenemang och utställningar med textil anknytning.

Varje nummer har ett tema där ett ämne, område eller aktualitet lyfts fram i flera artiklar. Syftet är att öka kunskapen och kännedomen om temat men även att inspirera medlemmarna till nya tankar och idéer och kanske även aktiviteter.

I varje nummer finns minst två vävar, skapade av medlemmar, presenterade i bild och med beskrivning, dessutom porträtteras en person, som är medlem och engagerad i handvävningen.

Om du har idéer, tips eller en väv du vill dela med dig av,
mejla redaktören Irene Lundell.

Rättelser

Solvögat 2018/1
Rättelse till Gudrun Söderholms  vävbeskrivning “Grytunderlägg” ,
hämta PDF fil här

Solvögat 2016/1
Rättad vävbeskrivning: Kerstins färgglada handduk i kypert

Solvögat 2014/2
Tyvärr blev det dubbelt av solvnotan i artikeln om Taqueté på sidan 24 i Solvögat nr 2. HÄR är hela artikeln med rätt solvnotor.