Trivsamt samtal om vävning via datorn
31 januari, 2021
Glimtar från min vävstol. Del 1
8 februari, 2021

Dynor och skärvor

De tre dynor som röstades fram på årsmötet visas på rikssidan.

Här presenteras de som inte fick flest röster, alla fina och inspirerande på olika sätt

Crisca Olsson

Jag bestämde mig för en väv med band i gult, rött, blått och grönt. Banden skulle vara bomullstyg med tryck. Bindningen är tuskaft på papp med nålar.

Ingun Berg

Dynan-kudden är vävd i kypert med bomull i varp och entrådigt ullgarn i inslag. Gifte mig 1961 och vi började köpa delar av Spisa Ribb tallrikar och kaffekoppar. Äter fortfarande på dessa tallrikar dagligen. Då mönstret är enkelt men dekorativt var det smidigt att överföra till en väv.

Gudrun Wändesjö

Dyna med “skärvor” av skinnspill. Utformningen av dynan växte fram när jag vävde i min bordsvävstol.En kasse med skinnbitar gav mig idén att väva in skinnspill som fick bilda “skärvor”. Inslag av ullgarn och fårskinn gav en värmande dyna. Fyllningen blev sedan en tovad ullplatta som jag hade sen tidigare. Kantningen med fårskinn gav ett bra avslut .

Birgitta Gillsjö

Jag utgick från en servis jag gillar och använde en väv jag redan hade uppsatt. Kypertvariation med ryaknutar och inplock. Det mesta är cottolin, och lite ullgarn. Av samma garner vävde jag ett band och satte “öron” i hörnen som en flirt till örat på kaffekoppen. Fönstren på huset är det enda som inte är vävt, de är fastsydda paljetter.

Lotta Eriksson

Vi hade en väv uppe i vävstugan med dynor. Det var bara att väva. Jag vävde i mattullgarn. Sedan tycker jag om att brodera, så sagt och gjort jag försökte att brodera några skärvor.