Några ord om kursen i bindningslära våren 2021
19 april, 2021
Ytterligare en webbträff
20 april, 2021

Grattis Ulla Berglund Brasch Årets Vävare 2021

Ulla Berglund Brasch utsågs till Årets vävare 2021 i samband med årsmötet 20 mars.Hon får utmärkelsen för sitt hängivna och genuina intresse för handvävningen och för sin förmåga att dela med sig av sina kunskaper.

Så här lyder motiveringen:

”För sitt hängivna engagemang i och för handvävningen under större delen av hennes liv. Ullas kunskap och kompetens i handvävning är stor och bred och hon delar generöst med sig av den till alla som är intresserade. Hon har även initierat och lett flera viktiga projekt där handvävningen stått i centrum. Genom projektet ”Åklä å Tria” har hon inte bara lyft fram vår historia av handvävda textilier utan även givit dem och de vävtekniker som använts en renässans.”

Det var tredje året i rad som Handvävarna i Dalarna-Västmanland delade ut utmärkelsen Årets vävare. Kriterierna för att utses till Årets vävare är att antingen ha gjort betydande insatser för handvävningen under lång tid eller specifika insatser under året som har gått. Syftet med Årets vävare är att lyfta fram individer som betytt mycket för handvävningen i regionen och ge hen ett erkännande. 2019 utsågs Karin Olsson, Dala-Floda till Årets vävare och 2020 fick Anna Thomasson, Fors, utmärkelsen.

Foto: Henrik Hansson