Studiebesök i Bjurholm
17 april, 2018
Utställning under RÅM 2018 på Borlänge Modern
25 april, 2018

Blekingevävarnas årsmöte 2018

Blekingevävarnas årsmöte 2018

Mötet gick av stapeln den 11 mars i Äggabodens lokaler, Gärestad. Ordförande Eva Larsson hälsade ett tjugotal medlemmar välkomna och överlämnade därefter klubban till Annika Johansson, varefter årsmötet förflöt enligt sedvanliga förhandlingar. Glädjande nog valdes ytterligare en medlem, Karin Andersson och en för att förstärka valberedningen, Catharina Henriksson att ingå i styrelsen förutom de som satt i 2017 års styrelse.

Efter årsmötet bjöd Blekingevävarna medlemmarna på en väl tilltagen och god räksmörgås samt kaffe och kaka.

Årets lotteri avslutades med dragning och de lyckliga vinnarna fick sina vinster.

Christina Öberg som driver Utsigtens Antik & Kuriosa var inbjuden till mötet för att presentera sig, sin omfattande textila utbildning och sin verksamhet. Sedan 1989 har hennes butik drivits med specialisering på allt som hör det dukade bordet till. Vi fick ta del av allehanda vackra antika textilier och fick även råd om hur man sköter om dem, så att de finns tillgängliga för kommande generationer. Ett av råden var att hitta nya användningsområden för att locka så många som möjligt att ta tillvara det textila arvet. Den uppskattade informationen avslutades med att det fanns tillfälle att inhandla några av de textilier som fanns tillgängliga.  

Henrietta från Henriettas Spinn & Garn tog vid och informerade om projektet Den Röda Tråden, med temat Kvinnan och Demokratin. Slutresultatet skall redovisas vid Nässelfrossan 2018, som är en samverkan mellan TextilStudio, Slöjd i Blekinge, Olofströms kommun och Nässelfrossa. Var och en som ville delta fick en påse med 10 m rött rundstickat ekologiskt bomullsgarn samt något extra material som var tänkt att ligga till grund för att skapa ett verk i demokratisk anda.

 Som avslutning informerade resekomitten om en dagsresa den 20 september till Kinna med bland annat ett besök i Garnhuset i Kinna och Kasthall. Anmälan och information kommer i ett speciellt utskick.

Birgitta Larsson