Väva tyg till kläder, föredrag med Gunnel Andersson den 30 april
2 augusti, 2023
Följ med till Holmön i augusti!
2 augusti, 2023

Dags för anmälan till Vävgrupp på distans, start 30 september

IMG_7448

Under våren och sommaren har Västerbottensvävarnas distansgrupps utställning ”Islossning” visats på flera platser i Västerbotten. Nu under sommaren på Norrbyskär och höst på Sy- och hantverksfestivalen 22-24 september.

Västerbottensvävarna inbjuder nu till en ny uppstart av distansgruppen. För att vara med i gruppen ska man kunna arbeta självständigt med vävningen och ha en vilja att arbea konstnärligt tillsammans i en grupp.

Vävgruppen startar med en heldag på Lövångergården i Lövånger. Uppstarten leds av Elisabet Andersson som till vardags arbetar som bildlärare på Solviks folkhögskola. Elisabet kommer att fungera som moderator och hjälpa gruppen att hitta ett gemensamt tema under första träffen.

Efter uppstarten utser gruppen själv en sammankallade och ordnar själv kommande träffar samt en avslutande utställning. Västerbottensvävarna hjälper till att låna ut zoom om man vill ha digitala träffar. Målet med gruppen är att sätta ihop en gemensam utställning på ett tema som kan visas i Västerbotten, styrelsen kommer att kunna hjälpa till med kontakter för detta.

30 september kl. 10.00 slut ca 15.30 sista anmälningsdag onsdag 13 september

Kursen har maximalt 12 deltagare.

Till Lövånger tar du dig enkelt med Norrlandskustens bussar eller genom samåkning med andra deltagare.

Kostnad 600 kr (900 kr icke medlem) och då ingår lunch och fika på första träffen samt det material som behövs. Västerbottensvävarna samarbetar med Studieförbundet vuxenskolan och anmälan görs direkt på studieförbundets hemsida. Länk för anmälan sista anmälningsdag 15 september.
Har du några frågor om kursen kan du kontakta Lina Lindén 070-2866702 eller maila vasterbottensvavarna@riksvav.se. Har du problem eller funderingar kring själva anmälan kan du kontakta studieförbundet  0910-850 10 eller lena.vaglund@sv.se.

För den som vill finns det möjlighet att boka övernattning i kyrkstuga från 1700-talet till i samband med kursen. Bokning av boende görs direkt hos Lövångergården helst via mail bokning@lovangerkyrkstad.se alternativt 0913-102 03.

Text och foto: Lina Lindén