Glimtar från min vävstol. Del 4
15 mars, 2021
Glimtar från min vävstol. Del 5
29 mars, 2021

Kukkoladräll i Vävgrupp på distans träff 2

2021-03

Vävgruppen på distans med temat “Ännu fler Kukkoladrällar” inom Handvävare i Norr höll sitt andra digitala möte tisdagen den 16 mars via Zoom. I mötet deltog 13 av de totalt 17 medlemmar som ingår i gruppen.

Många av medlemmarna i gruppen har nu börjat provväva sina Kukkoladrällar medan andra inte ens skaffat varpgarn ännu. Spridningen är självklart stor både i ambitionsnivå, hastighet och val av projekt. Jättespännande!!!

Projekten är väldigt olika och handlar om allt från ryggsäckar, väskor och dynor till halsdukar och draperier. Pyttesmala pälslister och breda beklädnadstyger. Murriga lyxtrasor och färgstarkt cottolin. En riktigt härlig variation men ändå samma Kukkoladräll!

Gruppen består av 17 glada medlemmar ur Handvävare i Norr från Kiruna i norr till Falun i söder som väver på samma tema. Att delta i en Vävgrupp på distans är ett mycket trevligt sätt att väva tillsammans. Vi resonerar kring temat, ger goda råd och stöttar varandra. Handvävare i Norr har hållit tre Vävgrupper på distans under tidigare år men den här gången har vi även utmaningen att vävträffarna måste ske digitalt tills Corona-läget förbättrats eller tills gruppen blivit vaccinerad. Digitalt trassel är ju betydligt tristare och svårare att reda ut än vanligt vävtrassel!!!