Kurs i brickbandsvävning maj 2019
11 maj, 2019
Blekingevävarnas årsmöte 2019
19 maj, 2019

Nu har vi sett UFO:n!

2008E8F45F2B4E42ACA18966558050CE Karina2

UFO betyder Unfinished objects i det här sammanhanget, alltså de där oavslutade vävprojekten…

En fin vårdag i slutet av april åkte vi till Ånäset för UFO-träff. Ulla Holmström tog emot och började med att visa lokalerna som den nystartade vävföreningen använder. Där har ortens vävare i blandade åldrar fått en ny träffpunkt och flera typer av vävar är redan igång, däribland en bred plädväv och en rundväv med mattrasor som inslag. Inte det enklaste att börja med!

Sedan kom UFO:na fram på borden. Det blev även lite återbruk där Karina funderade över nya sätt att använda små bildvävar. Hon fastnade för att dekorera tidskriftssamlare med dem och det blev ju väldigt stiligt! Ulla sökte idéer till ny användning av tyget i en ullkappa som hon själv vävt en gång i tiden. Det var flera av oss som frågade efter lämpliga avslut på vävar, både löpare och en pläd. Kanske blir den en hålsöm på min löpare, vi får se. Nu är den åtminstone klippt i längder och sicksackad i kanten, vilket är en förbättring mot innan. Tack för alla goda råd och idéer!

Bilden här ovanför:
Ny användning för små bildvävar. Tant Gredelin och Tant Grön på tidskriftssamlare.
Foto: Karina Persson

.

IMG_7048 pläd

I vävstugan: Den breda plädväven med varp i gråskala.

Text och foto: Sara Andersson där inte annat anges.

IMG_7047 rips

I vävstugan: Expriment med trasor som inslag i slutet.

DSC_9813 pläd liten Monica

Det blev fransar på den fina coronapläden. De andra idéerna som kom upp kan komma till användning när fransarna blivit slitna. Foto: Monica Svensson

IMG_7079 klippt

Min första löpare med två olika inslag, äntligen klippt och snart fållad.