Diagonalväv 2018
30 september, 2018
Knut på knut
16 oktober, 2018

Rosengångsfrossa i Domnarvsgården

Först riktiga rosengångsvävar, sedan fick vi skapa våra egna på papper. Drygt tjugo medlemmar kom till vår inspirationsträff i rosengång lördag 29 september.

Först visade och berättar Ulla Berglund Brasch om projektet Åklä o Tria som genomfördes för tjugo år sedan. Förutom bilder på gamla nötta vävar hade Ulla med sig några av de rekonstruktioner som gjordes i projektet.

Därefter berättade Anna Östlund om när hon var gästlärare i en kurs i rosengång hos Vävstuga Weaving School i Shelburne Falls, Massachussets  i augusti.

Efter en god lunch på Domnarvsgården blev det workshop under ledning av Kattis Karlsson Nordqvist. Med färgade pappersremsor fick alla träna på att skapa mönsterbårder för de rosengångsvävar vi ska väva till vår utställning nästa höst.

För nu drar vi igång vårt nya gemensamma vävtema: Mångfald i väven: Rosengång.

Vi fortsätter på temat Mångfald i väven men denna gång är det rosengång som är den utvalda vävtekniken. Syftet är fortfarande att dels visa på den mångfald som finns inom vävningen, dels öka kännedomen och kunskapen om handvävda textilier och vad de kan tillföra i form av hållbarhet och design. Kriterierna för att få vara med är att väva för hemmet eller kroppen, det ska vara modern och attraktiv design och hållbart.

 

Text och foto: Anna Östlund