Webbcafé 13 oktober ModeVäV – Riksvävarnas tema
30 september, 2021
“Krusiga Krusiduller” nu var det Luleås tur
2 oktober, 2021

Föreläsning 17 november Ödehusgardiner med Sara Kånåhols

gardin

Under det senaste året har övergivna gardiner uppmärksammats i tv, tidningar och sociala media under #ödehusgardiner. Sara kommer till oss och berättar vad som är så spännande med förfall, hur en hype skapas kring gardiner och vad alla hennes favoritgardiner hade gemensamt.

Ett övergivet hus där gardinerna hänger kvar ser nästan mer övergivet ut. Trasiga gardiner påminner om förfallet, om att huset en gång varit älskat men inte längre är det. Under september och oktober 2020 genomfördes projektet #ödehusgardiner som en kampanj i sociala medier. Projektets mål var att skapa uppmärksamhet kring gardiner i ödehus men även att väcka ett bredare intresse för inredningstextilier inom byggnadsvård.

Kolla också på Saras hemsida

17 november kl. 19.00

Föreläsningen kommer att ges via zoom och du kommer att få ett mail med länk till mötet ett par dagar innan själva föreläsningen.

Anmälan senast måndag 15 november till vasterbottensvavarna@riksvav.se. Föreläsningen kommer att ske via zoom och innan föreläsningen får du en länk för att ansluta till föreläsningen.

Text: Sara Kånåhols, redigering Lina Lindén, foto Anna Hållams

.