Föreningens resor
29 november, 2018
Hålkrusgruppens andra träff
30 november, 2018

Öland 22/8 -18

Perfekt dag för utflykt, soligt och lite vind.

Fulla av förväntan, lite som man var när man var liten och skulle på skolresa, stod vi vid Rasta och väntade på bussen. Den hade utgått från Vimmerby och varit på resa två timmar redan. Äntligen körde BussBosse in på parkeringen och vi klev ivrigt på och hälsade på vävinnorna som redan var på plats.

Första stoppen var Farmors Spegel, för mig en helt ny bekantskap. En fantastisk trädgård som gjorde många av oss lite avundsjuka, dom där växthusen… Och vävstugan! Efter ett efterlängtat fm kaffe med goda, närodlade mackor fick vi turas om att titta i Suzannes fina ateljé. Så duktig hon är! Och så inspirerade vi blev; mattor av vass och ull!

Sedan for vi mot Löttorp! Vid vävstugan där stod damerna och vinkade ivrigt! Här är vi! Återigen trevliga möten och inspirerande vävar och samtal.

Vi lunchade på Morells. Man blir imponerad över hur snabbt de kunde servera en hel busslast. Och nästa gång är jag också känslig mot gluten! De där chokladbiskvierna såg smaskiga ut…

Ölands Ullcentrum var den sista etappen. Vi blev vänligt mottagna och fick lite info av en ung tjej, hon fattade sig ganska kort, för hon såg nog hur ivriga vi alla var att komma in och handla! Och handla gjorde vi… Så det var tur att vi köpte lotterna på vägen dig, för nu tog nog pengarna slut… Många fina vinster var det och jag vann två!

Hemåt for vi nöjda och glada, och tacksamma för Monikas och de andras arbete med att ordna denna roliga resa. Åter på Rasta blev det en köttbullemacka och eftersnack, sedan var utflykten över för oss sörlänningars del. Bussen fortsatte nordöst till och lämnade av utefter vägen. Trötta men nöjda gick vi med våra kassar mot bilen, och jag var nog inte den ende som funderade och planerade inför nästa projekt!

Text: Kerstin Severien
Foto: Siv Nelsson

Dessa handdukar väckte mångas intresse.

De hade flera fiffiga lösningar på handduksband

Suzanne i Farmors spegel visar och berättar om sina vävnader denna vackra sommardag