Digital workshop 25 oktober – Vad innehåller tråden?
1 september, 2022
Tema – Rosengång oktober 2022
4 september, 2022

Vävarens dag – utställningarna

uk4

Fyra helt olika utställningar bjöd på mycket att titta på och bli inspirerad av.

Utställningarna med kuddar respektive halsdukar fungerade på samma sätt: alla som ville kunde bidra med egna alster till utställningarna. Minst ett trettiotal kuddar fanns att beskåda och massor av halsdukar. Och vilken variationsrikedom som visades! Alla upptänkliga färger, material och tekniker fanns representerade. Och dessutom olika former och storlekar. Ett helt ”godisbord” för ögat att njuta av.

Till utställningen Vävstugefavoriter var fyra vävstugor representerade. Skytteln i Vimmerby bidrog bland annat med handdukar. Broderade monogram gav dem det där lilla extra. Fågelfors visade färgstarka löpare i de vackra mönster som skapas med dräll. Gamleby hade tagit med mattor där rosengång använts för att forma bårder och ränder. Skäl och hjärta visade flera favoriter; både en filt, kuddar i corduroy och ett smidigt och bra badlakan som tar liten plats i resväskan.

Nätverket Mönstervävarna hade en utställning på temat ”randigt och rutigt”. Även här var variationen stor. Det fann handdukar, dynor, plädar, dukar och mycket annat på bordet. Och bredvid hängde ett par plagg sydda av handvävda rutiga tyger.

Vävarens dag anordnades i augusti av Sydostvävarna för att avsluta jubileumsåret 2021–2022.