Resa Värnamo 2019
13 oktober, 2019
Vinnare i frågetävlingen
4 november, 2019

Kulturnatten i Norrköping 2019

kulturnatten1

Även i år har Östergötlands Handvävare

deltagit i Kulturnatten som varje år arrangeras av Norrköpings kommun och alltid genomförs sista lördagen i september. I år fanns vi i Norrköpings Stadsmuseum, i en lokal nära de gamla mekaniska vävstolarna och därmed i stadens textilhistoriska hjärta – en väl vald plats där vi kunde visa upp vår regionala vävförening och presentera vår nya informationsbroschyr.

Utställningen innehöll ett varierat, kreativt och färgrikt utbud av vävnader och alster som många av er i föreningen bidrog med. Vi hade också tagit med vävramar, barn- och bordsvävstolar och till och med en bandvävstol för att den som var intresserad skulle få prova på att väva. Den här prova-på-vävningen var mycket populär främst hos våra yngre besökare och det fanns föräldrar som snällt fick vänta på att barnen skulle väva klart. Kanske fanns här små frö till återväxt bland oss vävare!

Uppskattningsvis hade vi ca 200 besökare i varierande åldrar och av dessa var det flera som var intresserade av medlemskap i Riksvävarna och där med i Östergötlands Handvävare. Vår utställning var öppen under elva timmar och med spontan ”skiftgång” av åtta entusiastiska medlemmar så genomfördes ännu en rolig, inspirerande och givande Kulturnatt där vi fick nya medlemmar!

Birgit Johansson

kulturnatten5
kulturnatten3
kulturnatten4