
Beställ våra produkter och böcker!
Föreningen har ett antal produkter som alla anknyter till vår verksamhet och dessa kan du som medlem beställa. Beställningen skickar du till Britt-Marie Berggren via e-post eller med ett vanligt brev.
Det är viktigt att du anger ditt namn, adress och postadress. Kan du även ditt medlemsnummer så ange detta. Din beställning skickas till dig som brev eller paket tillsammans med en faktura som även omfattar porto eller frakt beroende på hur stor din beställning är. Du har två veckor på dig att betala fakturan.
Beställning skickas till:
Britt-Marie Berggren
Korsbyn Brårestuga 1
673 98 KOPPOM
E-postadress: handla@riksvav.se
Jubileumsvävhäfte innehållande 18 vävnotor
100:- exkl porto
Pin "Riksvävarna"
40 kr/st exkl. porto
Bagage tagg
50:- exkl porto
Bandgrind, silver
350:- exkl porto. Mått: höjd 25 mm, bredd 16 mm
OBS halskedja ingår ej.
Bricka
150:- exkl porto
Måttband, 300 cm
75:- exkl porto
Ett LÅNGT inrullbart måttband – hela 3 meter!
Noteringshäfte i A5 format
50:- exkl porto. Se baksida här och insida här
Sax
200:- exkl porto
AVSYNINGSSAX för ansning av väv efter eller under vävningen. Ingen risk att du klipper i väven med den böjda spetsen!
Skyttel, silver
350:- exkl porto. Mått: 35 mm bred
OBS halskedja ingår ej.
Sprättkniv
Sprättkniv 45:- exkl. porto. Sy- och mätsticka 50:-. exkl. porto.
Vävkassen
150:- exkl porto
Boklådan
Nedan presenteras böcker utgivna av regioner och medlemmar inom Riksvävarna.
Du beställer respektive bok via information som anges under varje bokpresentation.
Vårt vävda kulturarv av Tjörns Hembygdsförening.
Kostnad: 250 kr + frakt från Tjörns Hembygdsförening/Tjörns Hembygdsmuseum på http://www.tjornshembygdsforening.se/litteratur-2/. Kontaktuppgifter längst ned på sidan.
Boken Vårt vävda kulturarv utgiven av Tjörns Hembygdsförening är en gedigen kunskapskälla om ett urval av öns finaste vävnader ur sin stora samling donerade textilier.
När föreningens textilgrupp, samtliga vävare, började inventera de mönstrade vävnaderna stod det klart att det fanns underlag till en bok. Vilken även handlar om människorna, vävteknikerna och materialen. Både finnväv, folkdräkt och färgning finns med.
Mona Jansson och Gudrun Ivarsson i textilgruppen berättar att de fascinerades över att dåtidens vävare kunde få fram så vackra textilier i dålig belysning och mycket annat att göra. De önskar att kunskapen om vävnaderna skall spridas mer. Återanvändning ligger i tiden, så de hoppas väcka intresse hos ungdomar att ta till vara på textilier som finns i gamla hem.
Som uppvuxen på Tjörn förändrade boken min bild av gamla tiders Tjörn som oftast handlar om männens hårda liv ute på fiske. Genom Gert Alenhalls foton och layout kommer vi närmare kvinnorna. Färgerna sprakar och man riktigt känner kreativiteten vid färggrytan, ofta med björklöv för gul färg, och vävstolen långt före folkhemsbyggets regler och standarder.
Som om detta inte vore nog avslutas boken med såväl textilordlista på dialekten ”tjörbu”, fyra verser ur vävvisa från 1700-talet och ett bildindex för att enklare hitta till bokens foton och inventarienummer i museets samlingar.
Smålandsdräll
Boken är utgiven av Handvävare i Jönköpings län och visar stor idérikedom i vad man kan väva med bara 3 skaft. 38 olika varianter i Smålandsdräll med olika färger, mönster, material och användningsområden. Här finns beskrivningar på tunna tyger som kan användas till kläder, bra kvalitéer till löpare och väskor men även kraftigare vävar som passar till mattor m.m.
92 sidor spiralbindning
Pris 280:- (inkl frakt 340:-)
Beställ boken genom att sätta in beloppet på Swish 1230385104 eller PG 656639-2
OBS skriv namn o adress i meddelandefältet eller kontakta Ewa Nilsson
OBS! Tyvärr är det fel i första upplagan på två av sidorna i boken, sid 12 och 36. Rätta sidor hittar du HÄR
Med korsning och vridning genom Europa
Med korsning och vridning genom Europa är en dokumentation av några erfarna knypplerskors studier i europeiska länders knypplade spetsar. Knyppling är ett fascinerande hantverk. Genom att utföra endast två moment korsning och vridning av trådar växer en spets fram. Detta hantverk har utövats sedan 1500-talet och under vissa perioder varit en stor industri.
Författarna visar prov på ett 40-tal varianter från 19 länder. Varje spets visas i naturlig storlek, med historik och kännetecken samt upplysningar om redskap och material. Boken innehåller teknikbeskrivningar, referenser och sökordsregister som gör den till en källa för vidare studier. Den bör kunna läsas även av den textilt intresserade som inte själv knypplar och bli till hjälp för den som vill identifiera knypplade spetsar.
Rosengång
berättelser, historik, vävar
(2012), ISBN 978-91-637-1635-5
Vävning som meditation. Vävning som problemlösning. Vävning som medicin för själen. Det finns lika många ingångar till det uråldriga hantverket som det finns utövare.
I denna inspirationsbok, som är skriven av Anna Östlund, Handvävarna i Dalarna-Västmanland, finner du fakta om vävtekniken rosengång, personliga berättelser och hela 23 vävbeskrivningar.
Pris + porto inom Sverige: 275 kr
Kontakt: anna.k.ostlund@gmail.com
tel 070-020 40 89
Rosengång i varmvalsverket
(2014), ISBN 978-91-637-1636-2
Tretton väverskor har inspirerats av den tunga och kraftfulla miljön i varmvalsverket på SSAB i Borlänge. Mötet mellan textil och stål har skapat nya spännande tankar och idéer kring design. Boken innehåller dels personliga presentationer av de 16 vävarna, dels inspirerande och illustrativa bilder samt vävsedlar.
Pris + porto inom Sverige: 200 kr
Kontakt: anna.k.ostlund@gmail.com
tel 070-020 40 89
Från Januariblues till Decemberröd
18 kuddar i rosengång
(2016), ISBN 978-91-639-0257-4
Våga väva på fri hand, prova nya mönster- och färgkombinationer. Anna Östlunds tredje inspirationsbok för dig som väver eller vill börja väva i rosengång berättar om ett årslångt projekt som resulterade i 18 kuddar. Alla inspirerade av årets månader, naturens skiftningar, samt små och
Pris + porto inom Sverige: 200 kr
Kontakt: anna.k.ostlund@gmail.com
tel 070-020 40 89