Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digital föreläsning Att väva med lin med Marie Ekstedt Bjersing

7 februari kl.18:30 - 20:00

Att väva med lin
Föreläsare: Marie Ekstedt Bjersing
Ett linnetyg kan se ut på så många olika sätt, en manglad damastduk, glänsande och styv, ett tunt linnetyg till en skjorta, sval och glansig. Men ett linnetyg kan också vara värmande och mjukt. Från linet får man inte bara ett material, utan flera, beroende på beredning och spinning. Föreläsningen kommer att handla om hur jag väljer trådar till mina handvävda tyger. Hur jag kan få fram olika kvaliteter beroende på de val jag gör. Vilken tråd ska jag använda, vilken bindning, vilken täthet och vilken efterbehandling.

Om Marie Ekstedt Bjersing: Marie Ekstedt Bjersing har mästarbrev i vävning och har linet som ett av sina specialområden. Marie drivs av en stor nyfikenhet att förstå och använda olika typer av redskap, gamla och nya, enkla och avancerade. Läs på www.marieekstedtbjersing.com. Marie är lärare vid Textilhögskolan i Borås.

Föreläsningen hör du alltså via zoom den 7 februari 18.30. Är du intresserad så anmäler du dig före 3 februari via ett digitalt formulär som du får via mail från din region, sedan får du en länk till föreläsningen. Tillhör du ingen region eller får andra bekymmer med din anmälan, hör då av dig till redaktor@riksvav.se

Idén till denna trevliga föreläsning kommer från Uppland-Sörmlands vävare.

 

Detaljer

Datum:
7 februari
Tid:
18:30 - 20:00

Arrangör

Uppland-Sörmlands Vävare