Bussresan till Finland med norra regionerna
18 juni, 2024
Blekingevävarnas årsmöte 2024
22 juni, 2024

Bussresan till Fårfesten i Kil

Blekingevävarnas bussresa till fårfesten i Kil den 29 februari – 2 mars 2024.

Blekingevävarna och Jönköpingsvävarna gjorde en gemensam resa till fårfesten i Kil.

Vårt första stopp var Jönköpingsvävarnas vävstuga i Huskvarna. Ing-Britt Jonsson tog emot oss och informerade om vävstugan.  Vävarna hade även gjort en utställning speciellt för oss.  Det var många fina vävnader som gav oss inspiration. Tack Ing-Britt.

Efter lunch åkte vi till Klässbol, vilket var en stor upplevelse. Vi fick först information om företaget och sedan gick vi runt och titta på de moderna vävmaskinerna. Efteråt fanns möjlighet att handla vävnader för den som önskade. Alla vävnader låg i fin ordning och sorterade i färg.

Nästa dag var det utflykt till Fårfesten i Kil. Vi skulle vara där hela dagen, det var inget problem för tiden gick så fort och det var mycket att titta på. Allt handlade om ull, garn av alla slag, yllebroderier, skinn, fårkött och även fårglass. Där fanns också en show som visade kläder som fanns med på utställningen. Ja, det var en heldag!

På lördagen var vi på Lars Lerins konstutställning i Karlstad.

På hemvägen åt vi lunch i Mariestad. I Huskvarna lämnade vi våra vänner från Jönköping, därefter raka spåret hem till Blekinge.

Annika Johansson

 

Fotograf: Annika Johansson