Symässan i Malmö 2017
26 mars, 2017
Höstmöte 2017
2 augusti, 2017

Bussresa till Bornholm

En tidig augustimorgon steg ett 20-tal förväntansfulla Blekingevävare på bussen mot Ystad och Bornholm.

Efter frukost på färjan checkade vi in på hotell Griffen i Rönne. Nu väntade ön på oss. Vi såg, bland mycket annat, de traditionella besöksmålen Dueodde och Hammarhus. Men höjdpunkterna för oss var besöken hos textilkonstnären Annelise Kofoed Hansson i Åkerkeby och Rönnevävarnas vävstuga.

Annelise tog emot i sin ateljé och berättade om sitt arbete med gobelänger och grafik med mustiga färger inspirerade av naturen och då mest Grönland, där hon även är boende en del av året.

På Rönne Vävstuga tog ett flertal vävare emot oss. De hade ordnat en imponerande utställning enkom för oss, där vi fick mycket inspiration i form av teknik, material mm. Vackra var även kläderna som var “skräddade” efter egenvävda tyger. Besöket avslutades med en gemytlig pratstund vid ett dignande kaffebord.

Innan det var dags för hemfärd hann vi även med ett besök på Krämmerhuset i Rönne, där vi beskådade keramik och lapptäcken men även njöt i deras fina besöksträdgård.

Efter en mycket god middag på färjan återvände vi till Sverige och Blekinge med många fina upplevelser och med ytterligare en medlem till Blekingevävarna.