Höstmöte 2017
2 augusti, 2017
Vävgrupp på distans; Plattväv
5 augusti, 2017

Blekingevävarnas årsmöte 2017

Blekingevävarnas årsmöte 2017 i Karlshamns museum.

Vi var drygt 25 medlemmar som möttes av Inga Rydberg och Lisbeth Northfell som entusiastiskt guidade oss runt bland museets kulturskatter, med tonvikt på textilier.
Vi fick se handgjorda blommiga brudkronor, åkdynor och kuddar men framför allt hängkläden av olika åldrar och vävtekniker. Man kan inte annat än förundras över dessa vackra skapelser. Museet är väl värt ett nytt besök.
Årsmötet ägde rum i en imponerade sal, Spritbolagssalen, där Kaj Johansson före mötet berättade lite om Karlshamns historia och salen i sig.
Sedvanliga årsmötesförhandlingar resulterade i att samtliga medlemmar från 2016 års styrelse omvaldes och fortsatte sina uppdrag. Årsmötets medlemmar godkände även förslagen om att medlemsbladet skall utkomma två gånger per år samt att Blekingevävarnas stipendium inte skall delas ut fortsättningsvis. Ett diplom skall ersätta stipendiet till de medlemmar som föreningen vill uppmärksamma.
Till projektet Mångfald beslutades att Blekinge skall representeras med alster vävda i oliksidig kypert och korskypert med inplock.
Efter en lättare lunch vidtog lottdragning och därefter förevisades  underfundiga alster som var tänkta att delta i Väv 2017 ”Vävt, sytt och metall”.

Birgitta Larsson