Bussresa till fårfestivalen i Kil
24 mars, 2019
Julgröt 2018
30 mars, 2019

Årsmöte med smakprov på dynor

IMG_7004 dynor

Den 16 mars samlades Västerbottensvävarna till årsmöte på Solviks folkhögskola.

Cirka 25 medlemmar mötte upp till årsmötet och flera hade tagit med sig dynor att visa för oss andra. Det var dynor av alla de slag: dubbelväv som fylls med stoppning i vävstolen, väv med skinnremsor, väv i dräll med tovade ullremsor som mönsterinslag, plattväv i vackra färger i ovanpå en dyna, någon slags rya, tovat, rutigt, randigt, ja allt möjligt som undertecknad inte kan återge i ord.

Efter att ha frossat i de vackra dynorna blev det dragning i lotteriet och tack vare att vi fått in bra med vinster var det många som fick välja en vinst från bordet. Tack till alla som bidragit!

Efter den goda lunchen fick vi först en kort presentation över Solviks verksamhet av husmor Wiveca Ögren och sedan började själva årsmötet. Skellefteås kommunalråd Lorents Burman gästade oss och valdes till mötesordförande för årsmötet. Förutom sedvanliga val till diverse uppdrag fick vi höra vad som är på gång i föreningen den närmaste tiden och lite om nästa år när vår förening ska arrangera riksårsmötet RÅM. Det kommer att hållas i Skellefteå den 24-26 april 2020. Några av deltagarna på årsmötet skrev upp sig på listan som volontärer till RÅM 2020, och det tackar styrelsen för. Om det är fler som kan tänka sig att vara volontär någon av dagarna får ni gärna höra av er till någon i styrelsen. Kontaktuppgifter finns här på hemsidan.

IMG_6998 Lotterivinster

En del av lotterivinsterna!

Ringvor Gustavsson avgick som ordförande i föreningen efter åtta år på den posten och avtackades med en stor bukett blommor! Årsmötet valde Gunnel Grelsson, Umeå, till ny ordförande. Hon tackade för förtroendet och sa några ord om sina förhoppningar för föreningens framtid. Gunnel har tidigare varit vice ordförande.

Text och foto: Sara Andersson

IMG_7010 Lorents

Lorents Burman

IMG_7016 Ringvor

Avgående ordförande Ringvor Gustavsson

IMG_7017 Gunnel

Nya ordförande Gunnel Grelsson