RIKSFÖRENINGEN FÖR HANDVÄVNING

Solvögat 2017-1

 

Om du inte får ditt Solvöga
Vi har problem med att PostNord inte levererar tidningen till alla medlemmar.

Kontakta Tuula Lindström via mail kassor(at)riksvav.se
eller via telefon 072-743 92 00.

Lämna din adress  - så skickar vi ett nytt ex av Solvögat till dig.

 

Tidningen för oss Handvävare

Solvögat är Riksföreningen för Handvävnings medlemstidning och utkommer med fyra nummer per år.

Solvögat vill både inspirera och erbjuda ny kunskap och idéer i och om vävning. Det är också en länk mellan regionföreningarna.

Här finns artiklar om aktuella händelser och evenemang som är av intresse för medlemmarna, regionsnytt med smått och gott från regionföreningarna och ett kalendarium med tips på aktuella evenemang och utställningar med textil anknytning.

Varje nummer har ett tema där ett ämne, område eller aktualitet lyfts fram i flera artiklar. Syftet är att öka kunskapen och kännedomen om temat men även att inspirera medlemmarna till nya tankar och idéer och kanske även aktiviteter.

I varje nummer finns minst två vävar, skapade av medlemmar, presenterade i bild och med beskrivning, dessutom porträtteras en person, som är medlem och engagerad i handvävningen.

Om du har idéer, tips eller en väv du vill dela med dig av,
mejla tillf. redaktören Irene Lundell.

Nytt format = nya annonsformat

Solvögat har nytt format och därmed förändras även måtten för annonserna. Från och med nr 3 2014 kommer det att finnas fem olika annonsformat att välja mellan:

Ladda hem pdf med alla uppgifter om storlekar och priser.

Annonsförsäljning: Birgitta Alö - annonser(at)riksvav.se

Vävbeskrivningar i Solvögat: Solveig Magnusson - vavnotor(at)riksvav.se

............................................................

RÄTTELSER

............................................................

Några smakprov ur tidigare nummer av Solvögat

Detta finns i Solvögat
nr 1 2017

Vi utforskar Solvögat vävningens olika rum. Det kan vara det fysiska vävrummet. Och även vårt mentala rum där vi hittar tid för vävning samt inspiration och idéer för att komma igång med nästa projekt. Vi har hälsat på hos Annette Magnusson på Billingen och pratat inspiration. Vi har bett våra medlemmar om sina bästa tips för att inreda vävrummet och Martin Eriksson i Visby beskriver hur det är att inreda med en vävstol.

Månadens porträtt är Helena Taivassalo, känd från Facebook-gruppen Vävspolen. Månadens omslag kommer från Helenas vävrum, en sannerligen inspirerande hörna!

Vi undersöker hur olika regioner jobbar med rikstemat Mångfald, som kommer att presenteras med en utställning på Riksårsmötet i Borlänge 2018. På ämnet "Aktuellt" tittar vi in i Värnamo och Gamleby folkhögskola och möter en ny generation vävare.

Vävsedlarna kommer denna gång från Stina Alexandersson, elev i Värnamo, med en fantastiskt mjuk och stor sjal i Alpacka; samt från Linnéa Hagman Lindström i Uppland-Sörmland som vävt vardagshanddukar i våffelväv.

Riksföreningens styrelse har föreslagit ett namnbyte på föreningen till Riksvävarna. Beslutet kommer att tas upp för ett andra beslut på Riksårsmötet i Luleå, har du synpunkter så prata ihop dig med din regionsstyrelse.

Vi berättar om planerna hur vi gemensamt skapar en utställning på Vävmässan i Växjö 2017, på temat Handvävt med broderat och metall. Som vanligt gör vi nedslag i regionernas olika aktiviteter och vi tipsar om saker som händer framöver. Det är lätt att konstatera att det händer en hel del i Vävsverige!

Med önskan om en inspirerande läsning,
Irene Lundell, redaktör Solvögat